Aanbevolen post

Het "spel" dat Winter heet

Winter2018 -deel1 Januari tendens kouder - meer sneeuw signalen  De stratosfeer gaf de signalen begin deze maand al af ...

zondag 14 juli 2013

Juli 2013-hittegolf mogelijk ?

Krijgt Juli 2013 nog een Hittegolf?



KNMIIn Nederland is officieel sprake van een hittegolf als de maximumtemperatuur in De Bilt gedurende tenminste vijf dagen elke dag 25 graden of hoger is (zomerse dagen) en in dat tijdvak bovendien op zeker drie dagen minstens 30 graden is bereikt (tropische dagen).



In de afgelopen periode hebben we een aardige doorbraak gezien van het Azoren-Hoog richting West-Europa : op sommige momenten was de zon volop aanwezig met mooie temps en soms hadden we veel "last" van een noordelijke stroming met koeler weer - erg slecht in het geheel is het zeker niet.

Kan er ons nog in deze maand echte warmte bereiken (echte Z-ZO /O-ZO stroming ipv alleen maar noord) met mss een hittegolf-ontwikkeling?


Natuurlijk moeten we blijven volgen wat er komt van een Hoog deze week welke zou kunnen doorgroeien tot een blokkade aan de NNO kant in Europa - kleine laagjes boven Zuid-Europa (Midd.Zee gebied) kunnen een versterking van een warme luchtstroming aanwakkeren.... over een week weten we meer 

De aankomende week zal het heerlijk weer zijn





Geen opmerkingen:

Een reactie posten