Aanbevolen post

Het "spel" dat Winter heet

Winter2018 -deel1 Januari tendens kouder - meer sneeuw signalen  De stratosfeer gaf de signalen begin deze maand al af ...

dinsdag 18 juni 2013

Een voorwaarschuwing


Update 22u 18/6/2013

Een voorwaarschuwing voor een LVL1/2 situatie

(nog zeer onzeker na de nieuwste kaarten)




KNMI Guidance uitgifte 18/6/2013 17.29u

Wat betreft positie van het thermische laag en de bijbehorende vore met daarin convergentie zijn we iedere keer verschillen. Dat maakt de windverwachting enigszins onzeker maar ook het ontstaan van convectie. De neerslagpatronen van de diverse modellen komen daarom niet goed overeen en kunnen slechts indicatief gebruikt worden.
Morgen overdag neemt met name landinwaarts de kans op een bui toe. Met temperaturen die kunnen oplopen tot 34/35 graden en convergentie onderin kan er zomaar een onweersbui ontstaan. Allemaal erg lokaal en geen dynamische complexen. Die kans wordt pas in de avond en in de nacht naar donderdag groter wanneer vanuit het zuiden een onweerscomplex nadert. Met het noordwaarts trekken moet de activiteit wel afnemen maar dat zou ook zomaar pas halverwege ons land kunnen gebeuren, zoals bv Harmonie aangeeft. Vooral alle buien geldt dat de kans op onweer daarbij groot is. Harmonie en INDECS geven aanwijzingen dat dit stevig onweer kan. Niet verwonderlijk gezien de zeer hoge Cape-waardes. Ook hagel behoort tot de mogelijkheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten