Aanbevolen post

Het "spel" dat Winter heet

Winter2018 -deel1 Januari tendens kouder - meer sneeuw signalen  De stratosfeer gaf de signalen begin deze maand al af ...

donderdag 15 augustus 2013

Op termijn nogmaals 25 graden-

Op termijn nogmaals 25 graden-
groot Hogedrukgebied-maar ook altijd zon?




Nu we de 2e helft van Augustus ingaan zien we dat er een flink Hoog stationair komen ten liggen over een groot deel van West-Europa richting Scandinaviƫ - gevolg rustig weer maar er zitten ook wat kleine valstrikken: ochtendmist /lage bewolking (dit al omdat de dagen korter worden op de noordelijke streken)
Nu is de zon meestal nog wel sterk genoeg om dit overdag weer goed te maken maar we moeten het wel meenemen in dit verhaal - maar ook zee-invloeden kunnen een behoorlijke rol spelen in de verwachting



KNMI: Hoge- en lagedrukgebieden 
 Een hogedrukgebied is een gebied waarin de luchtdruk, relatief ten opzichte van de omgeving, hoog is. Dit in tegenstelling tot een lagedrukgebied, waarin juist relatief lage barometerstanden worden gemeten.
Iedere eigenaar van een barometer weet dat stijgende luchtdruk een weersverbetering aankondigt, terwijl dalende druk tot een weersverslechtering leidt. In de praktijk zal dat echter niet altijd het geval zijn. In een gebied met hoge luchtdruk komt de atmosfeer wel tot rust, maar dat kan juist aanleiding geven tot de vorming van mist of lage bewolking. Zelfs een miezerige regen behoort in een hogedrukgebied tot de mogelijkheden.

In de nacht kan het dus al (behoorlijk) af gaan koelen in het binnenland - zie 2m temp Kaartje


Toch lijkt er weer een aardige periode voor de zomer nog aan te breken : geniet ervan 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten